jueves, 17 de julio de 2008

Segona Entrada

Ja tinc els 4 ordinadors operatius i funcionant perfecte. Tinc el 5é ordinador en una torre i els altres 4 en la techni-station.




Tinc els 4 ordinadors funcionant en red, com si fos un de sol. Es a dir, només té un cable de red, que va conectat al Router i per l'altre banda, tinc el 5é ordinador també conectat directament al router.
I el que hauria de provar es d'instalar una targeta de red en el 5é i conectar els 4 ordinadors (un cable de red) en el 5é i el 5é anarà conectat al Router. I així ja tindria les conexions de cluster preparades.

I teoricament, només em quedaria instalar el software. Ja que no he trobat ninguna explicació bona de com instalar-ho.

lunes, 14 de julio de 2008

Em Presento


Hola,
Em dic David tinc 16 anys, estic cursant el Batxillerat al Colegi La Salle Bonanova(Barcelona) i tinc pensat fer el Treball de Recerca d'un Cluster amb OpenMosix.
Ja he començat a treballar amb la part de Hardware. I he començat a testejat Ubuntu (linux), ja que era un nou usuari de linux.


El que he fet de Hardware és...


- Montar una techni-station.
- He adquirid tot el material a Alternate http://www.alternate.es:

  1. Placa Base: Asus M2N-VM
  2. CPU: AMD Athlon 64 DualCore 4800
  3. Memoria Ram: Kingston KVR800 1GB
  4. Font d'Alimentació: Tacens Radix II 420w
  5. Disc Dur: Weatern Digital 120GB
  6. Switch: LinkSys SD2005 10/100/1000
  7. Switch KVM: Aten 4PC's
  8. + 1Disc dur Seagate de 160 GB
Ja vaig montar tot a la techni-station. Placa Base, CPU, Ram i Disc dur... quatre unitats de cada. Tenia un de cada, comprat a tendes del Carrer Sepúlveda, i vull fer el cluster de 4PC's i 1Master.

En el Hardware, ja tinc el cluster montat. Ara anem a la part de Software....

De Software,
  • Vaig d'instalar Ubuntu en els 4Discs Durs. Ja tenia instalat Ubuntu7.10 Gutsy Gibbon en un dels ordinadors.
  • Vaig actualitzar-ho a 8.04 Harly Heron http://www.ubuntu.com. I vaig instalar els drivers de la tarjeta gràfica amb el programa Envy. http://www.albertomilone.com. Ja que al principi vaig tenir algun problema, de drivers restringits a Software Lliure.
  • Vaig Clonar el primer Disc dur (on tenia Ubuntu8.04), el Seagate160Gb, al segon Disc Dur, el WeasternDigital120Gb. Amb el Programa PC Disk Clone PRO.http://www.pcdiskclone.com. Amb la modalitat de Disc a Disc.
  • Al intenar Bootejar desde el segon Disc Dur:
    DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
  • Si el disc de lectura es més gran que el disc d'escritura, el segon disc no te escrit tots els documents del primer disc, per tant, el problema era que el meu disc dur Seagate160Gb, es més gran que el WeasternDigital120Gb.
  • Vaig instalar Ubuntu8.04 Harly Heron en el DiscDur WeasternDigital120Gb.
  • Clonació Perfecte. Des d'aquet Disc, he clonat els 3 Altres. I tinc 4 Discs Durs identics.
Tinc pensat en Utilitzar OpenMosix. I tinc planejat fer-li algunes proves. Amb 3dMax, Maya, Mathematica, etc.. Per veure l'escala del rendiment del meu cluster amb 1,2,4 Cpu's. Pero m'haig d'informar i no hi ha res segur.

Fins aqui la meva primera entrada, en el meu primer blog.
Opinions i comentaris seran benvinguts.